Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.teiep.gr/jspui/handle/123456789/1158
Title: Διατροφικά πρότυπα - πρότυπα υγείας και ασφάλεια τροφίμων: Οι οικονομικές και βιο-ιατρικές διαστάσεις του προβλήματος - στην περίπτωση της Ελλάδας (1950-1999)
Authors: Σωτηρόπουλος, Ιωάννης 
Μυγδάκος, Ευθύμιος 
Γκόγκος, Χρήστος 
Keywords: Δημόσια υγεία -- Ελλάδα;Public health -- Greece;Τρόφιμα -- Μέτρα ασφαλείας;Food -- Safety measures
Issue Date: 2006
Publisher: ΤΕΙ Ηπείρου. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Journal: Επιθεώρηση Οικονομικών Επιστημών;Τεύχ. 9 
Abstract: Στο άρθρο αυτό γίνεται προσπάθεια να περιγραφούν τα διατροφικά πρότυπα στην Ελλάδα κατά τη χρονική περίοδο 1950-1999, από οικονομική και βια-ιατρική άποψη (καταστάσεις υγείας του πληθυσμού , ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων) . Χωρίζεται σε δύο μέρη . Στο πρώτο περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά των διατροφικών προτύπων («Μεσογειακών» και «βιομηχανικών») υπό οικονομική οπτική γωνία, και οι καταστάσεις υγείας του πληθυσμού ανά διατροφικό πρότυπο στην εξέλιξή του. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται τα χαρακτηριστικά των προτύπων στο εσωτερικό κάθε διατροφικής κατηγορίας, και εξειδικεύονται αντίστοιχα τα προβλήματα υγείας του πληθυσμού και ασφάλειας των τροφίμων γι' αυτή τη χρονική περίοδο.
URI: http://cris.teiep.gr/jspui/handle/123456789/1158
ISSN: 1109-2629
Appears in Collections:Επιθεώρηση Οικονομικών Επιστημών

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
epiteyxos9_002.pdfΆρθρο2.15 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in CRIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.